Tanden bleken

Onze tanden en kiezen bestaan uit tandbeen en glazuur. Het tandbeen heeft een bepaalde kleur en dikte die zorgt voor de kleur van de tand of kies. Nu mensen steeds langer hun gebit behouden, krijgen ook meer mensen te maken met verkleuring van het gebit.

Door koffie, thee en andere voeding kan het glazuur door de jaren heen verkleuren. Vullingen en eventuele gaatjes worden dan meer zichtbaar. Tandheelkundig Centrum ’t Gooi biedt u de mogelijkheid voor het bleken van tanden.

In de meeste gevallen kunnen tanden en kiezen tijdelijk witter gemaakt worden met bleekbehandelingen. In onze praktijk beschikken we over de revolutionaire bleekmethode van ZOOM. Deze methode maakt uw tanden tot wel 8 tinten witter binnen 45 minuten. Dit gebeurt met een natriumvrije short ARC lamp welke voor de beste resultaten zorgt.

De behandeling duurt ongeveer 90 minuten. Dat is inclusief voorbereiding, nabehandeling door fluoride van het gebit en instructie. U loopt de praktijk uit met een prachtig wit gebit.

Wilt u uw tanden bleken? Neem dan gerust contact op met Tandheelkundig Centrum ’t Gooi. U kunt ons bereiken op 035 697 07 00.

WITTE TANDEN EN KIEZEN

Steeds meer mensen vinden het belangrijk om witte tanden en kiezen te hebben. Dit komt mede door bekende Nederlanders en influencers die op tv of social media te zien zijn met een stralend witte lach. Het bleken van tanden is hierdoor enorm populair geworden.

Daarnaast is tanden bleken een uitkomst voor mensen die gele tanden hebben gekregen door aanslag van roken, koffie, thee, etc. Deze aanslag wordt van te voren weggehaald met een gebitsreiniging waarna het tanden bleken ervoor zorgt dat de tanden weer een aantal tinten witter worden.

Echter wordt het gebit dagelijks geconfronteerd met voedingsmiddelen en/of geneesmiddelen die voor verkleuringen van de tanden zorgen. Om witte tanden en kiezen te behouden is het dus belangrijk om rekening te houden met uw leefpatroon (eten, drinken, roken) en uw gebit goed te reinigen.

Ondanks een gezond leefpatroon en uw inzet om uw gebit schoon te houden, gaan uw tanden na verloop van tijd verkleuren. Dit komt omdat tanden en kiezen donkerder worden naarmate u ouder wordt. Hoe ouder u wordt, des te dunner wordt het glazuur op uw tanden, en des te meer invloed hebben kleurstoffen op de tanden. Daarom zijn witte tanden en kiezen niet alleen populair voor jonge mensen, ook mensen van 50+ helpen wij graag om de tanden een paar tinten witter te maken.

Overweegt u een bleekbehandeling? Tandheelkundig Centrum ’t Gooi heeft veel ervaring met het bleken van tanden. Als het bleken mogelijk is, dan kunnen wij uw tanden weer parelwit maken. Onze tandartsen, mondhygiënisten en tandenbleek specialisten staan voor u klaar.

De werkwijze

Het proces om uw tanden te bleken verloopt in drie stappen:

 1. Afspraak maken; het begint bij het maken van een afspraak. Maak gerust een afspraak op een voor u gewenst moment.
 2. Consult; tijdens het consult bespreken we uw wensen en gewenste resultaat. Vervolgens meet de tandarts of mondhygiënist de tint van uw tanden en wordt beoordeeld of tanden bleken mogelijk is.
 3. Behandeling; de laatste stap is de behandeling met de door u gekozen methode.

Als u uw tanden wilt laten bleken, dan begint het bij het maken van een afspraak. De tandarts of mondhygiënist kan dan kijken naar uw gebit en bepalen of uw tanden geschikt zijn voor een bleekbehandeling. In de meeste gevallen is dit gewoon mogelijk, maar dit is niet altijd het geval.

Daarom is het belangrijk om de tandarts te informeren en uw wensen te bespreken. Wij kijken graag samen met u naar uw gebit om te bepalen welke behandeling nodig is voor het gewenste resultaat. Afhankelijk van uw huidige tint, en de gekozen behandeling, kunnen we uw tanden meerdere tinten witter maken.

Bent u nieuw bij Tandheelkundig Centrum ’t Gooi en wilt u een afspraak maken om uw tanden te laten bleken? Neem dan gerust contact op voor een afspraak.

TANDEN LATEN BLEKEN

Tanden bleken kunt u bij ons in de Tandheelkundig Centrum ’t Gooi laten doen maar u kunt uw tanden ook thuis zelf bleken met behulp van een bleeklepel. Dit is afhankelijk van uw gebit. In sommige gevallen is een behandeling op maat nodig, bijvoorbeeld wanneer u vullingen, facings (een schildje van composiet of porselein), kronen of bruggen heeft. Deze kleuren niet mee tijdens een bleekbehandeling en kunnen na een behandeling zelfs meer opvallen.

Wij raden u daarom aan om altijd eerst met uw tandarts of mondhygiënist te overleggen voordat u begint met een bleekbehandeling. De tandarts of mondhygiënist kan dan samen met u uw wensen bespreken en bepalen of het gewenste resultaat haalbaar is. Tanden en kiezen zijn inwendig of uitwendig te bleken. Hieronder worden deze verschillende behandelingen verder toegelicht:

tanden-bleken

Inwendig bleken

Inwendig bleken wordt vooral gedaan bij tanden en kiezen die in het verleden al eens zijn behandeld, bijvoorbeeld een donker gekleurde tand door een wortelkanaalbehandeling. Tijdens een inwendige bleekbehandeling wordt er dan een gaatje gemaakt aan de achterkant van de tand of kies. Indien er vulmateriaal aanwezig is wordt dit eerst verwijderd uit de tandholte (pulpakamer) en het coronale deel van het wortelkanaal. Daarna wordt er een lekvrije onderlaag aangebracht en wordt het bleekmateriaal ingespoten.

Het gaatje wordt in eerste instantie gedicht met een tijdelijke vulling. Na enkele dagen wordt er weer een afspraak met u gemaakt om het resultaat te laten beoordelen door uw tandarts of mondhygiënist. We herhalen de bleekbehandeling als het gewenste resultaat nog niet behaald is. We vullen het gaatje met een definitieve vulling als u helemaal tevreden bent met de kleur van de tand.

Uitwendig bleken

Met uitwendig bleken worden er eerst afdrukken gemaakt van uw gebit. Met deze afdrukken kunnen wij een bleeklepel maken die perfect aansluit op uw tanden en kiezen. U wordt weer uitgenodigd om een afspraak te maken wanneer de bleeklepel klaar is.

Vervolgens wordt er een gebruiksinstructie gegeven zodat u uw tanden veilig thuis kunt gaan bleken. De bleeklepel kunt u twee tot drie weken gebruiken totdat het gewenste resultaat bereikt is. Na enkele dagen uitwendig bleken zult u al merken dat uw gebit witter wordt.

Tanden bleken door
TC ’t Gooi

Door uw tanden te laten bleken bij Tandheelkundig Centrum ’t Gooi bent u ervan verzekerd dat de bleekbehandeling geen schade aanricht aan uw gebit of mond. Uw eigen tandarts of mondhygiënist kan uw gebit op deze manier goed beoordelen om te bepalen of een bleekbehandeling voor u geschikt is.

Tijdens de bleekbehandeling brengt de tandarts of mondhygiënist een waterstofperoxide bleekgel aan op uw tanden en kiezen met behulp van een bleeklepel. Deze lepel blijft gedurende 45 minuten in uw mond. Al na één behandeling zijn uw tanden witter. U kunt het resultaat ook duidelijk zien in de spiegel.

Deze behandeling wordt uitsluitend aangeboden in de Tandheelkundig Centrum ’t Gooi zelf. U kunt niet zelf thuis bleken met een waterstofperoxide bleekgel omdat het een professionele behandeling is. Voor het zelf tanden bleken bieden wij een ander bleekmiddel aan dat veiliger is voor thuis gebruik.

Wilt u uw tanden laten bleken bij Tandheelkundig Centrum ’t Gooi? Dat is een verstandige keuze, zo weet u zeker dat de bleekbehandeling geen schade aanricht aan uw gebit of mond.

Veilig tanden bleken

Een wit en stralend gebit. Wie wil dat niet? Mooie witte tanden zijn populair en het aanbod om ze te krijgen is enorm. De reclames beloven hagelwitte tanden, vaak zelfs binnen een uur.

Tanden wit maken met behulp van bleekbehandelingen kan in veel gevallen, maar niet altijd. Overleg daarom altijd eerst met uw tandarts of mondhygiënist voordat u uw tanden laat bleken. Onveilige bleekprocessen kunnen schade aanbrengen aan uw gebit en mond.

De bleekmiddelen die gebruikt worden in onze Tandheelkundig Centrum tasten op geen enkele wijze het tandglazuur of tandvlees aan.

Onze bleekmiddelen hebben juist een positieve invloed op de gezondheid van het tandglazuur. Ook is de behandeling volledig pijnloos. Bij Tandheelkundig Centrum ’t Gooi bent u verzekerd van de hoogste kwaliteit.

Overweegt u een bleekbehandeling? Kies dan voor een veilige en verantwoorde manier. Tandheelkundig Centrum ’t Gooi helpt u graag om uw tanden een paar tinten witter te maken.

ZELF TANDEN BLEKEN MET EEN BLEEKLEPEL

Onveilige bleekproducten en -processen kunnen uw gebit en mond schaden. U kunt uw tanden het beste bleken onder begeleiding van uw tandarts of mondhygiënist. Deze zal eerst uw gebitssituatie checken en dan een (digitale) afdruk van uw gebit maken. De tandtechnicus maakt vervolgens een passende bleeklepel van zacht kunststof. Deze draagt u enkele uren per dag of een nacht met een blekende gel.

 • Professioneel advies en instructie over gebruik bleeklepel
 • Bleek uw tanden thuis wanneer het u uitkomt
 • Veilige bleekgels, niet schadelijk voor uw tanden
 • Na enkele dagen/behandelingen wittere tanden

Wilt u graag wittere tanden? Neem dan gerust contact op met onze Tandheelkundig Centrum ’t Gooi.

KOSTEN TANDEN BLEKEN

De kosten van tanden bleken zijn afhankelijk van de behandeling die uitgevoerd wordt. Hieronder vindt u de codes, behandelingen en tarieven die vastgesteld zijn door de Nederlandse Zorgautoriteit voor het bleken van tanden door een tandarts of mondhygiënist:

E90 – Inwendig bleken, eerste zitting € 49,38
E95 – Inwendig bleken, elke volgende zitting € 18,52
E97 – Uitwendig bleken, per kaak € 77,15*

*Dit bedrag is exclusief materiaal en/of techniekkosten die noodzakelijk zijn voor de behandeling. Daarnaast worden er eventueel nog kosten gerekend voor het consult, gebitsreiniging, gebitsafdrukken en foto’s.

Wilt u een indicatie van de totale kosten van de door u gewenste bleekbehandeling? Neem dan gerust contact op met Tandheelkundig Centrum ’t Gooi.

NA HET TANDEN BLEKEN

Het is mogelijk dat uw tanden na de behandeling een beetje gevoelig zijn. Deze gevoeligheid van de tanden houdt niet lang aan en trekt vanzelf weer weg. Neem gerust contact op als u langer last houdt van gevoelige tanden.

Wij raden u aan om de eerste 2-3 uur na de behandeling niet te roken en geen kleurstofhoudende dranken en voedingswaren te nuttigen. Dranken en voedingsmiddelen die u beter niet kunt gebruiken zijn:

 • Koffie
 • Thee
 • Donkergekleurde frisdranken (cola, etc.)
 • Zure fruitsoorten of fruitsappen
 • Rode sauzen, mosterd, ketchup, ketjap
 • Overige producten die een vlek zouden achterlaten

Wij raden u aan om de bovenstaande dranken en voedingsmiddelen in ieder geval de eerste 12 uur niet te nuttigen. Bij voorkeur is dit zelfs de eerste 24 uur.

Dranken en voedingsmiddelen die u prima kunt nuttigen zijn:

 • Witte en heldere producten
 • Water
 • Melk
 • Yoghurt
 • Kaas
 • Bananen
 • Appels (geschild)
 • Witbrood
 • Witte rijst
 • Gepofte aardappels
 • Kipfilet
 • Kalkoen (zonder vel)
 • Witvis

NIeuwe Cliënt

Bent u nog geen cliënt bij Tandheelkundig Centrum ’t Gooi? Geen probleem. Als u nieuw bent bij Tandheelkundig Centrum ’t Gooi kunt u een eerste afspraak inplannen via 035 697 07 00!

Afspraak maken

Wilt u meer informatie over een wortelkanaalbehandeling? Neem dan gerust contact op met Tandheelkundig Centrum ’t Gooi. U kunt ons telefonisch bereiken op 035 697 07 00.