Tandarts Naarden

Wilt u naar de Tandarts Naarden? Tandheelkundig Centrum ‘t Gooi helpt u graag met de behandeling die u nodig heeft! Onze praktijk in Bussum bevindt zich op ongeveer 3 km afstand vanaf Het Nederlands Vestingmuseum. Wij zijn daarom goed bereikbaar voor een Naardenees of een Naardenaar! 

Wilt u een afspraak maken bij onze Tandarts Naarden? Neem dan contact op met de receptioniste door te bellen naar 035 – 697 07 00.

Bereikbaarheid

De praktijk van Tandheelkundig Centrum ‘t Gooi bevindt zich in het zuiden van Bussum vlakbij het station Bussum Zuid. Vanaf de Vesting Naarden is het slechts 9 minuten rijden met de auto en ook met de fiets duurt het ongeveer 10 minuten. 

Openbaar vervoer

Reist u liever met het OV? Onze praktijk bevindt zich op loopafstand van het station Bussum Zuid. Vanaf het station is het ongeveer 8 minuten lopen.

Als het slecht weer is kunt u de Transdev Bus 107 pakken richting Blaricum Tergooi Ziekenhuis of Transdev Bus 109 richting Bussum Station. U kunt vervolgens bij bushalte ‘Gooibergstraat’ uitstappen. Vanaf daar is het dan nog 5 minuten lopen naar onze praktijk. 

Nieuwe patiënten

Heeft u nog geen tandarts in Naarden? Tandheelkundig Centrum ’t Gooi neemt nieuwe patiënten aan! Bij uw eerste bezoek wordt uw gebit uitgebreid gecontroleerd. In sommige gevallen is het hierbij nodig om foto’s te maken van uw gebit. Als u nieuw bent bij Tandheelkundig Centrum ’t Gooi kunt u een eerste afspraak inplannen door telefonisch contact op te nemen.

Afspraak maken

Direct een afspraak maken met de tandarts? Dat kan door telefonisch contact op te nemen met onze praktijk.

Afspraak annuleren

U kunt tot 24 uur voor aanvang van de behandeling een afspraak kosteloos annuleren. Dit kan door telefonisch contact op te nemen met Tandheelkundig Centrum ’t Gooi. Bent u te laat om de afspraak tijdig te annuleren? Dan worden de kosten alsnog in rekening gebracht. Afspraken op maandag kunnen uiterlijk op vrijdag tot het tijdstip van de afspraak op maandag nog kosteloos geannuleerd worden. Afspraken op de dag na een feestdag kunnen uiterlijk op de werkdag ervoor tot het tijdstip van de afspraak kosteloos geannuleerd worden.

Gebitsproblemen voorkomen

Om gebitsproblemen te voorkomen is het belangrijk om goed te zorgen voor uw tanden en tandvlees. De vorming van tandplak is een probleem wat terug blijft komen. Door minimaal twee keer per dag uw tanden te poetsen en dagelijks te stoken of te ragen kunt u tandplak onder controle houden. Daarnaast is het aan te raden om uw tanden te poetsen met een fluoride tandpasta.

tandarts-gooi

Ga naar de tandarts bij klachten zoals:

Gaatjes

De tandarts en mondhygiënist werken nauw samen bij Tandheelkundig Centrum ’t Gooi. Hierbij controleert de tandarts uw gebit en lost eventuele gebitsproblemen op. Daarnaast helpt de mondhygiënist u bij het verminderen van het risico op gaatjes en het optimaal onderhouden van uw mondhygiëne.

Heeft u een gaatje? Wij helpen u graag van uw klachten af. Bel gerust voor een afspraak naar 035 – 697 07 00.

Tandplak

Tandplak is de grootste oorzaak van gaatjes. Het is een laagje van bacteriën dat zich ophoopt op tanden en tandvlees. Deze bacteriën produceren zuren die het glazuur op uw tanden aantast. Het glazuur in de tand neemt hierdoor af en het oppervlakte van de tand kan hierdoor beschadigen. Als het oppervlak beschadigt is, dan kan er een gaatje ontstaan.

Tandsteen

Als tandplak niet verwijderd wordt met tanden poetsen, dan verhardt dit zich. Zo ontstaat er tandsteen. Tandsteen is een harde kalklaag wat zich ophoopt op uw tanden. Het houdt makkelijke etensresten vast omdat het erg ruw is. Daarnaast zorgt tandsteen voor gaatjes en verkleuringen van de tanden. Ook veroorzaakt tandsteen ontstekingen van het tandvlees en een slechte adem. Genoeg redenen dus om ervoor te zorgen dat tandsteen zich niet ophoopt op uw tanden.

Aanhoudende slechte adem en/of vieze smaak

Een slechte adem of vieze smaak in de mond is erg vervelend. Een slechte adem geeft vaak een metaalachtige en zure smaak. Dit komt door bacteriën die zich nestelen in de diepe groeven achter op de tong.

Een slechte adem en/of een vieze smaak kan voorkomen worden door goed tanden te poetsen, dagelijks te stoken en te ragen, en de tong te reinigen met een tongreiniger. Zo onderhoudt u een goede mondhygiëne en voorkomt u dat bacteriën zich kunnen nestelen.

Als bacteriën zich niet kunnen nestelen, dan kunnen ze ook geen slechte adem of vieze smaak veroorzaken. Onze mondhygiënist geeft u graag advies over het optimaal onderhouden van uw mondhygiëne.

Gevoelige tanden

Heeft u gevoelige tanden? Dit kan voorkomen worden door een goede mondhygiëne. Om dit te bereiken is het belangrijk dat u dagelijks alle tandplak verwijderd. Dit doet u door minimaal twee keer per dag 2 minuten te poetsen met fluoridepasta. Hierbij is het van belang dat u niet te veel kracht zet en ervoor zorgt dat het tandvlees niet ontstoken raakt. Daarnaast is het belangrijk dat u dagelijks de ruimten tussen de tanden reinigt met ragers of tandenstokers. Hierdoor vermindert de kans op gevoelige tanden aanzienlijk.

Heeft u vaker last van gevoelige tanden? Dan kunt u gebruik maken van speciale tandpasta’s die tandhalsgevoeligheid verminderen.

Angst voor de tandarts

Als u angst voor de tandarts heeft, dan kunt u dat gerust met ons bespreken. Wij willen dat u zich op uw gemak voelt in de praktijk en kunnen de behandeling voor u aangenamer maken. Denk hierbij aan een zalfje zodat u het prikje van de verdoving minder zult voelen.

Heeft u last van angst voor de tandarts? Wij hebben hier veel ervaring mee. Op de pagina ‘Angst voor de tandarts’ onder ‘Behandelingen’ kunt u lezen wat wij verder nog voor u kunnen betekenen om u tijdens een behandeling op uw gemak te stellen. 

Behandelingen

Om een mooi en gezond gebit te behouden is het belangrijk om uw gebit ten minste twee keer per jaar te laten controleren door een tandarts.

Aan de hand van een controle kunnen onze tandartsen en mondhygiënisten u helpen met de tandheelkundige behandeling die u nodig heeft.

Bent u benieuwd welke behandelingen wij kunnen uitvoeren? Onze behandelingen worden afzonderlijk beschreven onder ‘Behandelingen’ in het menu.

Hieronder hebben wij een aantal veelvoorkomende algemene behandelingen beschreven: periodieke controle, verstandskies trekken, gaatjes vullen, wortelkanaalbehandeling. 

tandarts-naarden

Een gezond gebit

Wilt u weten hoe u uw gebit zo gezond mogelijk kan houden? Tandheelkundig Centrum ’t Gooi legt het u graag uit. Bij een gezond gebit hoeft een bezoek aan de tandarts niet lang te duren. Dan worden uw tanden indien nodig gereinigd en voert de tandarts een controle uit.

Om gebitsproblemen te voorkomen raden wij u aan om twee keer per jaar een gecombineerde afspraak in te plannen met uw tandarts en mondhygiënist. Op deze manier kan de tandarts gebitsproblemen controleren en kan de mondhygiënist uw tanden, kiezen en tandvlees reinigen. Onze mondhygiënist geeft u ook graag advies over hoe u een mooi en gezond gebit kunt behouden.

Periodieke controle 

Een periodieke controle bij Tandheelkundig Centrum ’t Gooi is een geheel pijnloze behandeling die ongeveer een kwartier duurt.

Door uw gebit periodiek te laten controleren kunnen eventuele gebitsproblemen tijdig verholpen worden. Zo zorgt u ervoor dat uw gebit in goede gezondheid blijft.

Een gezond gebit heeft ook een positieve invloed op de algemene gezondheid. Daarom is het belangrijk om goed te zorgen voor uw tanden, kiezen en tandvlees.

Naast het controleren van uw gebit kunnen wij tijdens een periodieke controle ook andere verrichtingen uitvoeren waaronder het verwijderen van tandsteen en het maken van röntgenfoto’s.

Gaatjes vullen Gooi

Heeft u een gaatje? Dan is het verstandig om deze zo snel mogelijk te laten vullen. Een tand of kies kan steeds meer pijn gaan doen als u te lang wacht. Tandheelkundig Centrum ’t Gooi helpt u graag zo snel mogelijk van uw klachten af.

Hoe vult de tandarts een gaatje?

Het vullen van een gaatje is een behandeling die gemiddeld 30 minuten duurt. Deze behandeling wordt uitgevoerd in drie stappen namelijk: constatering, boren, en vullen. Hieronder worden de stappen toegelicht:

Constatering wil zeggen dat de tandarts het gaatje heeft waargenomen. Dit is al in een vroeg stadium te herkennen door onze tandartsen. Een beginnend gaatje doet vaak ook geen pijn. Pas wanneer het gaat in een vergevorderd stadium zit, dan gaat het pas pijn doen. Nadat de tandarts een gaatje waargenomen heeft, krijgt u advies over het vullen van het gaatje.

Om het gaatje te vullen moet er eerst geboord worden. Dit kan gevoelig zijn. Daarom kunt u kiezen voor een plaatselijke verdoving in het te behandelen gebied. De tandarts begint dan pas met boren als de verdoving is ingewerkt. Al het tandbederf wordt dan weg geboord zodat het gaat goed zichtbaar wordt en bacteriën en zuren niet meer kunnen uitbreiden.

Als het boren klaar is wordt het gaatje gevuld met composiet vulling. Dit is een witte vulling waar u verder niks van voelt, ook geen napijn. U kunt na de behandeling ook direct weer eten en drinken.

Verstandskies trekken Naarden

Tandheelkundig Centrum ’t Gooi helpt u graag als u last heeft van uw verstandskies. De pijn wordt vaak veroorzaakt doordat de kies op de kaak drukt of doordat de kies te weinig ruimte heeft. Ook is het mogelijk dat de verstandskies scheef groeit of in de kies ernaast aan het groeien is. Bij pijn is het altijd verstandig om zo snel mogelijk langs te komen. Wij helpen u graag van uw pijnklachten af.

Hoe wordt een verstandskies getrokken?

Het verwijderen van een verstandskies duurt gemiddeld 15 minuten. De behandeling is onder te verdelen in drie stappen: foto’s maken, kies verwijderen en de nabehandeling. Hieronder worden de stappen toegelicht:

Om te controleren of uw verstandskies scheef groeit maakt de tandarts eerst een foto. Als hier sprake van is, dan moet de verstandskies vrijwel zeker getrokken worden. U wordt hiervoor doorverwezen naar de kaakchirurg als de verstandskies te diep in het tandvlees ligt of als het tandvlees ontstoken is.

Voor het verwijderen van de kies krijgt u eerst een plaatselijke verdoving. Vervolgens schuift de tandarts het tandvlees opzij om ruimte te maken voor het verwijderen van de kies. De kies wordt eerst een beetje bewogen zodat de kies in één keer getrokken kan worden. De wond wordt gehecht en afgedekt met een gaasje. Op dit gaasje moet u 30 minuten goed bijten om het bloeden te stelpen.

Wij adviseren u om voor en na de behandeling paracetemol in te nemen om een goede spiegel op te bouwen tegen de pijn. De verdoving werkt nog een paar uur na de behandeling maar daarna kan de pijn terugkomen. Daarom is het belangrijk om alvast pijnstilling ingenomen te hebben zodat u hier zo min mogelijk last van heeft.

Na de behandeling kunt u uw mond niet spoelen. Dit zorgt ervoor dat de wond weer gaat bloeden. U kunt wel drinken en voorzichtig uw tanden poetsen. Daarnaast kunt u de buitenkant van de wang koelen tegen de pijn en zwelling.

Wortelkanaalbehandeling Naarden

Heeft u last van hevige kiespijn? Als de kiespijn wordt veroorzaakt door ontstoken pulpa in uw tand of kies, dan is een wortelkanaalbehandeling nodig om u van uw pijn af te helpen. Tijdens een wortelkanaalbehandeling wordt de zenuw verwijderd. Daarom heet de behandeling ook wel een zenuwbehandeling.

Hoe verloopt een wortelkanaalbehandeling?

Een wortelkanaalbehandeling is te verdelen in vijf stappen: foto’s maken, ontstoken weefsel verwijderen, wortelkanalen reinigen, vijlen, en vullen.

Om de behandeling zo aangenaam mogelijk te maken verspreiden we de stappen indien nodig over twee afspraken. Deze afspraken worden dan zo kort mogelijk op elkaar gepland. Tussen de afspraken door is het belangrijk dat de tand of kies zo min mogelijk belast wordt.

Tijdens de eerste stap foto’s maken wordt er een röntgenfoto gemaakt van uw gebit. Zo kunnen wij bepalen hoe de wortels in uw kaakbot liggen.

Voor het verwijderen van ontstoken weefsel krijgt u eerst een plaatselijke verdoving. Als de verdoving is ingewerkt, dan maakt de tandarts een kleine opening in de tand en verwijdert het ontstoken weefsel.

Vervolgens worden de wortelkanalen gereinigd en daarna gevijld. Zo worden de kanalen voorbereid op de nieuwe vulling.

De laatste stap is vullen. U krijgt een permanente vulling als de complete behandeling in één afspraak uitgevoerd kan worden. Als dit niet het geval is, dan wordt er een tijdelijke vulling geplaatst.

De tijdelijke vulling wordt tijdens de tweede afspraak vervangen voor een permanente vulling. Een permanente vulling bestaat uit cement dat goed wordt opgenomen door het menselijk lichaam. In dit cement wordt een stift geschoven om het wortelkanaal goed en stabiel af te sluiten. Het wortelkanaal kan beginnen met genezen nadat het afgesloten is.

Nieuwe patiënten

Heeft u nog geen tandarts in Naarden? Tandheelkundig Centrum ’t Gooi neemt nieuwe patiënten aan! Bij uw eerste bezoek wordt uw gebit uitgebreid gecontroleerd. In sommige gevallen is het hierbij nodig om foto’s te maken van uw gebit. Als u nieuw bent bij Tandheelkundig Centrum ’t Gooi kunt u een eerste afspraak inplannen door telefonisch contact op te nemen.

Afspraak maken

Direct een afspraak maken met de tandarts? Dat kan door telefonisch contact op te nemen met onze praktijk.

Afspraak annuleren

U kunt tot 24 uur voor aanvang van de behandeling een afspraak kosteloos annuleren. Dit kan door telefonisch contact op te nemen met Tandheelkundig Centrum ’t Gooi. Bent u te laat om de afspraak tijdig te annuleren? Dan worden de kosten alsnog in rekening gebracht. Afspraken op maandag kunnen uiterlijk op vrijdag tot het tijdstip van de afspraak op maandag nog kosteloos geannuleerd worden. Afspraken op de dag na een feestdag kunnen uiterlijk op de werkdag ervoor tot het tijdstip van de afspraak kosteloos geannuleerd worden.