Tandarts Laren
Zoekt u een Tandarts Laren? Tandheelkundig Centrum ‘t Gooi helpt u graag met de behandeling die u nodig heeft! Onze praktijk in Bussum bevindt zich op ongeveer 5 km afstand vanaf het centrum van Laren. Wij zijn daarom goed bereikbaar voor een Larenaar!
Wilt u een afspraak maken bij onze Tandarts Laren? Neem dan contact op met de receptioniste door te bellen naar 035 – 697 07 00.
Bereikbaarheid
De praktijk van Tandheelkundig Centrum ‘t Gooi bevindt zich in het zuiden van Bussum vlakbij het station Bussum Zuid. Vanaf De Brink in Laren is het ongeveer 10 minuten rijden met de auto en iets minder dan 20 minuten met de fiets.
Openbaar vervoer
Komt u liever naar de praktijk met het OV? Onze praktijk bevindt zich op loopafstand van het station Bussum Zuid. Vanaf het station is het ongeveer 8 minuten lopen.
Als het slecht weer is kunt u de Transdev Bus 107 pakken richting Blaricum Tergooi Ziekenhuis of Transdev Bus 109 richting Bussum Station. U kunt vervolgens bij bushalte ‘Gooibergstraat’ uitstappen. Vanaf daar is het dan nog 5 minuten lopen naar onze praktijk.
Nieuwe patiënten
Heeft u nog geen tandarts in Laren? Tandheelkundig Centrum ’t Gooi neemt nieuwe patiënten aan! Bij uw eerste bezoek wordt uw gebit uitgebreid gecontroleerd. In sommige gevallen is het hierbij nodig om foto’s te maken van uw gebit. Als u nieuw bent bij Tandheelkundig Centrum ’t Gooi kunt u een eerste afspraak inplannen door telefonisch contact op te nemen.
Afspraak maken
Direct een afspraak maken met de tandarts? Dat kan door telefonisch contact op te nemen met onze praktijk.
Afspraak annuleren
U kunt tot 24 uur voor aanvang van de behandeling een afspraak kosteloos annuleren. Dit kan door telefonisch contact op te nemen met Tandheelkundig Centrum ’t Gooi. Bent u te laat om de afspraak tijdig te annuleren? Dan worden de kosten alsnog in rekening gebracht. Afspraken op maandag kunnen uiterlijk op vrijdag tot het tijdstip van de afspraak op maandag nog kosteloos geannuleerd worden. Afspraken op de dag na een feestdag kunnen uiterlijk op de werkdag ervoor tot het tijdstip van de afspraak kosteloos geannuleerd worden.
Gebitsproblemen voorkomen
Om gebitsproblemen te voorkomen is het belangrijk om minimaal twee keer per dag uw tanden te poetsen. Hierbij raden wij u aan om minimaal twee minuten te poetsen en een tandpasta met fluoride te gebruiken. Daarnaast is het belangrijk om dagelijks tandenstokers of ragers te gebruiken om de ruimtes tussen de tanden te reinigen. Zo zorgt u goed voor uw tanden en tandvlees en voorkomt u de ophoping van tandplak.
Ga naar de tandarts bij klachten zoals:
Gaatjes
Heeft u pijn aan een tand of kies? Dan heeft u waarschijnlijk een gaatje. Onze tandarts kan dit controleren en het probleem voor u oplossen. Daarnaast kan onze mondhygiënist uw tanden en tandvlees reinigen. Ook geeft onze mondhygiënist u graag advies over mondhygiëne om het risico op gaatjes te verminderen.
Heeft u last van een gaatje? Neem dan contact op voor een afspraak via 035 – 697 07 00. Onze tandarts helpt u graag van uw klachten af.
Tandplak
Wist u dat tandplak de grootste oorzaak is van gaatjes? Tandplak is namelijk een laagje van bacteriën. Deze bacteriën produceren zuren die de glazuurlaag op uw tanden aantasten. Door de afname van glazuur in de tand kan het oppervlak van de tand beschadigen. Hierdoor kan er een gaatje ontstaan. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat tandplak zo min mogelijk ophoopt op uw tanden.
Tandsteen
Als tandplak zich ophoopt op uw tanden, verhardt dit zich tot tandsteen. Tandsteen is een harde ruwe kalklaag. Etensresten blijven hier makkelijk aan vastplakken. Dit zorgt voor gaatjes en verkleuringen van uw tanden. Daarnaast kan het leiden tot ontstoken tandvlees en een slechte adem. Het is dus belangrijk om de vorming van tandsteen te voorkomen door de ophoping van tandplak tegen te gaan. Dit kunt u doen door dagelijks goed uw tanden te poetsen en daarnaast tandenstokers of ragers te gebruiken.
Aanhoudende slechte adem en/of vieze smaak
Als u last heeft van een aanhoudende slechte adem en/of vieze smaak in de mond, dan komt dit door bacteriën die zich nestelen in de diepe groeven achter op de tong. Vaak is dit een metaalachtige en zure smaak.
Goede mondhygiëne is belangrijk om te voorkomen dat bacteriën zich kunnen nestelen en daarmee een slechte adem of vieze smaak veroorzaken. U kunt een goede mondhygiëne onderhouden door minimaal twee keer per dag uw tanden te poetsen en dagelijks tandenstokers of ragers te gebruiken. Daarnaast kunt u een tongreiniger gebruiken om uw tong te reinigen. Zo voorkomt u dat bacteriën zich kunnen nestelen op uw tong, tanden en kiezen.
Gevoelige tanden
Gevoelige tanden kunnen erg vervelend zijn. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat u met tanden poetsen niet te veel kracht zet en gebruikt maakt van een zachte tandenborstel. Daarnaast adviseren wij u om minimaal 2 minuten zorgvuldig te poetsen met een fluoride tandpasta. Eventueel kunt u er ook voor kiezen om een speciale tandpasta voor tandhalsgevoeligheid te gebruiken. Ook is het van belang dat het tandvlees niet ontstoken raakt. Hier kunt u voor zorgen door al het tandplak tussen uw tanden weg te halen met stokers of ragers.
Angst voor de tandarts
Angst voor de tandarts komt regelmatig voor. Wij hebben hier veel ervaring mee en vinden het ook erg belangrijk dat u zich op uw gemak voelt.
Mocht het zo zijn dat u angst voor de tandarts heeft, dan kunt u dat in alle rust met ons bespreken. Wij nemen de tijd voor u en bieden verschillende mogelijkheden aan om de behandeling voor u aangenamer te maken. U kunt bijvoorbeeld muziek luisteren of een zalfje krijgen zodat u het prikje van de verdoving niet voelt.
Heeft u last van angst voor de tandarts? En wilt u weten wat de mogelijkheden zijn om u tijdens een behandeling op uw gemak te stellen? Kijk dan gerust op de pagina ‘Angst voor de tandarts’ onder ‘Behandelingen’ in het menu, hier hebben wij het voor u beschreven.
Behandelingen
Om uw tanden mooi en gezond te houden raden wij u aan om ten minste twee keer per jaar naar een tandarts te gaan ter controle.
Onze tandartsen controleren uw gebit en lossen eventuele problemen op met de tandheelkundige behandeling die u nodig heeft. Onze mondhygiënisten helpen u daarnaast met het optimaal onderhouden van uw mondhygiëne.
Een aantal van onze veelvoorkomende algemene behandelingen zijn: periodieke controle, gaatjes vullen, verstandskies trekken en wortelkanaalbehandeling.
Wilt u weten wat wij verder nog voor u kunnen betekenen? Kijk dan gerust eens onder ‘Behandelingen’ in het menu.
Een gezond gebit
Om uw gebit zo gezond mogelijk te houden raden wij u aan om tweemaal per jaar een gecombineerde afspraak in te plannen met uw tandarts en mondhygiënist. Zo kan de tandarts zorgen voor de controle van uw gebit en de mondhygiënist voor de reiniging van uw tanden, kiezen en tandvlees. Daarnaast geven onze specialisten u graag advies over het onderhouden van een optimale mondhygiëne zodat u uw gebit gezond en sterk kunt houden.
Wilt u weten hoe u uw tanden, kiezen en tandvlees zo gezond mogelijk houdt? Maak dan direct een afspraak in onze moderne tandartsenpraktijk in Bussum.
Periodieke controle
Door uw gebit periodiek te laten controleren zorgt u ervoor dat beginnende gebitsproblemen tijdig verholpen worden. Zo blijft uw gebit in goede gezondheid en wordt de kans op dure behandelingen verkleind. Een gezond gebit is ook goed voor algemene gezondheid.
De behandeling is geheel pijnloos en duurt gemiddeld ongeveer 15 minuten. Naast een algemene controle kunnen wij ook extra verrichtingen uitvoeren zoals het verwijderen van tandsteen en het maken van röntgenfoto’s om het gebit beter in kaart te brengen.
Gaatjes vullen Gooi
Een tand of kies gaat steeds meer pijn doen als er gewacht wordt met het laten vullen van het gaatje. Daarom is het verstandig om zo snel mogelijk langs te komen op het moment dat u een gaatje heeft.
Heeft u pijn aan een tand of kies? Tandheelkundig Centrum ’t Gooi helpt u graag van uw pijnklachten af. Neem gerust contact op om een afspraak te maken.
Hoe vult de tandarts een gaatje?
Als u een gaatje heeft, dan wordt deze gevuld in drie stappen: constateren van het gaatje, tandbederf weg boren, en gaatje vullen. In totaal duurt de behandeling gemiddeld 30 minuten.
In de eerste stap wordt het gaatje geconstateerd. Onze tandartsen zijn opgeleid om een beginnend gaatje te herkennen. Het gaatje hoeft dan ook nog geen pijn te doen. Een gaatje doet namelijk pas pijn wanneer deze zich in een vergevorderd stadium bevindt. De tandarts adviseert u dan over de mogelijkheden om het gaatje te vullen. U kunt er bij een klein gaatje voor kiezen om het gaatje te vullen zonder verdoving. Anders wordt er een plaatselijke verdoving toegediend in het te behandelen gebied zodat u niks voelt van het boren.
Het boren is de volgende stap. Hierbij boort de tandarts al het tandbederf weg zodat het gaatje goed zichtbaar wordt. Bacteriën en zuren die het gaatje veroorzaakt hebben kunnen zich dan ook niet meer uitbreiden.
Het gaatje wordt gevuld met een witte composiet vulling. Het vullen doet geen pijn en u kunt ook direct weer eten en drinken. Het duurt nog wel even voordat de verdoving is uitgewerkt maar daarna heeft u geen last van napijn.
Verstandskies trekken Laren
Bij pijn aan de verstandskies is het altijd verstandig om langs te komen. De pijn kan worden veroorzaakt doordat de kies te weinig ruimte heeft in de mond en daardoor scheef groeit. Ook is het mogelijk dat de kies op de kaak drukt. Een tandarts van Tandheelkundig Centrum ’t Gooi adviseert u graag over het trekken van de verstandskies. Als de verstandskies scheef groeit, dan moet deze worden getrokken door een deskundige tandarts.
Hoe wordt een verstandskies getrokken?
Het laten weghalen van een verstandskies is een behandeling dat te verdelen is in 3 stappen: het maken van foto’s, het verwijderen van de verstandskies, en de nabehandeling.
Op het moment dat u langs komt met last van uw verstandskies, dan wordt er een röntgenfoto gemaakt van uw gebit. Zo kan de tandarts zien of de verstandskies scheef groeit. Als dat het geval is, dan moet de verstandskies waarschijnlijk getrokken worden. Het is mogelijk dat de kies te diep in het tandvlees ligt of dat het tandvlees ontstoken is. In dat geval verwijst de tandarts u door naar de kaakchirurg in het ziekenhuis.
Het verwijderen van de verstandskies wordt uitgevoerd onder verdoving zodat de behandeling zo pijnloos mogelijk verloopt. Om de kies te trekken schuift de tandarts het tandvlees terug en wordt er ruimte gemaakt. Vervolgens wordt de kies een klein beetje bewogen waarna de kies in de meeste gevallen in één keer getrokken wordt. De tandarts hecht de wond met zelf oplossende hechtingen en plaatst een gaasje op de wond. U dient 30 minuten op het gaasje te bijten om het bloeden van de wond te stelpen.
Om te voorkomen dat de wond weer gaat bloeden adviseren wij u om uw mond niet te spoelen met water op dezelfde dag na de behandeling. U mag wel drinken en uw tanden poetsen. Daarnaast raden wij u aan om een paracetemol te nemen, een uurtje voor de behandeling. Een paar uur na de behandeling kunt u er dan weer een innemen zodat u voldoende pijnstilling heeft voor als de verdoving uitgewerkt is.
Wortelkanaalbehandeling Laren
Een wortelkanaalbehandeling wordt ook wel zenuwbehandeling genoemd omdat de zenuw verwijderd wordt om de pijn te verhelpen. Deze behandeling wordt uitgevoerd als de hevige pijn veroorzaakt wordt door ontstoken pulpa in uw tand of kies. Het verwijderen van de zenuw zorgt er ook voor dat nieuwe ontstekingen worden voorkomen.
Hoe verloopt een wortelkanaalbehandeling?
Een behandeling aan het wortelkanaal is te verdelen in vijf stappen: foto’s maken, ontstoken weefsel verwijderen, wortelkanaal reinigen, vijlen en voorbereiden van het vullen van het wortelkanaal, en het vullen zelf.
Indien nodig worden de stappen verdeeld over twee afspraken. Dit doen wij om de behandeling zo aangenaam mogelijk te maken. De twee afspraken worden dan zo kort mogelijk op elkaar gepland. Wij adviseren u om de tand os kies zo min mogelijk te belasten tussen de twee afspraken door.
Door een röntgenfoto te maken van uw gebit kan de tandarts zien hoe de wortels in uw kaakbot liggen. De behandeling wordt uitgevoerd met een plaatselijke verdoving zodat u geen pijn ervaart. Als de verdoving is ingewerkt maakt de tandarts een kleine opening in de tand om het ontstoken weefsel te verwijderen.
Vervolgens worden de wortelkanalen gereinigd en start de tandarts met het vijlen en voorbereiden voor de nieuwe vulling. Er wordt een blijvende vulling geplaatst als de complete wortelkanaalbehandeling in één afspraak uitgevoerd kan worden. Als u toch een tweede afspraak nodig heeft, dan wordt er een tijdelijke vulling geplaatst. Deze tijdelijke vulling wordt dan vervangen door een blijvende vulling tijdens de tweede afspraak.
De tandarts haalt de tijdelijke vulling eruit bij de tweede afspraak en vervangt deze door een blijvende vulling die gemaakt is van cement. Dit is een speciaal soort cement dat goed wordt opgenomen door het menselijk lichaam. Om het wortelkanaal goed en stabiel af te sluiten wordt er een stift in het cement geschoven. Vanaf dat moment kan het wortelkanaal beginnen met genezen.
Nieuwe patiënten
Heeft u nog geen tandarts in Laren? Tandheelkundig Centrum ’t Gooi neemt nieuwe patiënten aan! Bij uw eerste bezoek wordt uw gebit uitgebreid gecontroleerd. In sommige gevallen is het hierbij nodig om foto’s te maken van uw gebit. Als u nieuw bent bij Tandheelkundig Centrum ’t Gooi kunt u een eerste afspraak inplannen door telefonisch contact op te nemen.
Afspraak maken
Direct een afspraak maken met de tandarts? Dat kan door telefonisch contact op te nemen met onze praktijk.
Afspraak annuleren
U kunt tot 24 uur voor aanvang van de behandeling een afspraak kosteloos annuleren. Dit kan door telefonisch contact op te nemen met Tandheelkundig Centrum ’t Gooi. Bent u te laat om de afspraak tijdig te annuleren? Dan worden de kosten alsnog in rekening gebracht. Afspraken op maandag kunnen uiterlijk op vrijdag tot het tijdstip van de afspraak op maandag nog kosteloos geannuleerd worden. Afspraken op de dag na een feestdag kunnen uiterlijk op de werkdag ervoor tot het tijdstip van de afspraak kosteloos geannuleerd worden.