Tandarts Hilversum

Bent u op zoek naar een Tandarts Hilversum? Tandheelkundig Centrum ‘t Gooi helpt u graag met de behandeling die u nodig heeft. Onze praktijk in Bussum ligt ongeveer 5 km vanaf het centrum van Hilversum en is daarom voor een Hilversummer makkelijk bereikbaar.

Wilt u een afspraak maken bij onze Tandarts Hilversum? Neem dan contact op met de receptioniste door te bellen naar 035 – 697 07 00.

Bereikbaarheid

De praktijk van Tandheelkundig Centrum ‘t Gooi bevindt zich in het zuiden van Bussum vlakbij het station Bussum Zuid.

Vanaf het centrum van Hilversum is het ongeveer 10 minuten rijden met de auto of iets meer dan een kwartier fietsen. 

Openbaar vervoer

Reist u liever met het Openbaar Vervoer? Onze praktijk bevindt zich op loopafstand van het station Bussum Zuid. Vanaf het station is het ongeveer 8 minuten lopen.

Als het slecht weer is kunt u de Transdev Bus 107 pakken richting Blaricum Tergooi Ziekenhuis of Transdev Bus 109 richting Bussum Station. U kunt vervolgens bij bushalte ‘Gooibergstraat’ uitstappen. Vanaf daar is het dan nog 5 minuten lopen naar onze praktijk. 

Nieuwe patiënten

Heeft u nog geen tandarts in Hilversum? Tandheelkundig Centrum ’t Gooi neemt nieuwe patiënten aan! Bij uw eerste bezoek wordt uw gebit uitgebreid gecontroleerd. In sommige gevallen is het hierbij nodig om foto’s te maken van uw gebit. Als u nieuw bent bij Tandheelkundig Centrum ’t Gooi kunt u een eerste afspraak inplannen door telefonisch contact op te nemen.

Afspraak maken

Direct een afspraak maken met de tandarts? Dat kan door telefonisch contact op te nemen met onze praktijk.

Afspraak annuleren

U kunt tot 24 uur voor aanvang van de behandeling een afspraak kosteloos annuleren. Dit kan door telefonisch contact op te nemen met Tandheelkundig Centrum ’t Gooi. Bent u te laat om de afspraak tijdig te annuleren? Dan worden de kosten alsnog in rekening gebracht. Afspraken op maandag kunnen uiterlijk op vrijdag tot het tijdstip van de afspraak op maandag nog kosteloos geannuleerd worden. Afspraken op de dag na een feestdag kunnen uiterlijk op de werkdag ervoor tot het tijdstip van de afspraak kosteloos geannuleerd worden.

Gebitsproblemen voorkomen

Om klachten en problemen te voorkomen is het belangrijk om uw gebit regelmatig te laten controleren door een tandarts.

Tussen de tandartsbezoeken door is het belangrijk om goed te zorgen voor uw gebit. Dit kunt u doen door uw tanden en tandvlees goed te reinigen.

Wij adviseren om minimaal twee keer per dag uw tanden te poetsen. Hierbij wordt tandpasta met fluoride aangeraden. Daarnaast raden wij het gebruik van stokers en ragers aan om ook de ruimtes tussen uw tanden schoon te maken.

tandarts-gooi

Ga naar de tandarts bij klachten zoals:

Gaatjes

Tijdens de periodieke controle controleert de tandarts uw gebit. Indien nodig worden eventuele problemen opgelost. Onze mondhygiënist geeft u graag advies om u te helpen bij het onderhouden van uw mondhygiëne. Zo kunt u het risico op gaatjes verminderen. Denkt u een gaatje te hebben? Neem dan gerust contact op voor een afspraak via op 035 – 697 07 00. Wij helpen u graag af van uw klachten.

Tandplak

De grootste oorzaak van gaatjes is tandplak dat zich ophoopt op uw tandvlees en tanden. In tandplak zitten bacteriën die zuren produceren. De glazuurlaag op uw tanden wordt aangetast door deze zuren. Hierdoor neemt het glazuur in de tand af. Het oppervlak van uw tand kan hierdoor beschadigen en dan ontstaat er een gaatje.

Tandsteen

Tandplak verhardt zich als het niet verwijderd wordt. Dan ontstaat er tandsteen. Dit is een harde kalklaag wat zich ophoopt op uw tanden. Etensresten blijven vast plakken aan het tandsteen omdat het erg ruw is. Uw tanden kunnen hierdoor verkleuren en daarnaast kan het resulteren in gaatjes. Van tandsteen kunt u ook een slechte adem krijgen en het kan ook ontstekingen veroorzaken in uw tandvlees.

Aanhoudende slechte adem en/of
vieze smaak

Een slechte adem gaat vaak gepaard met een metaalachtige en zure smaak. Dit wordt veroorzaakt door bacteriën die zich nestelen achter op de tong.

Door dagelijks te poetsen en een tongreiniger te gebruiken kunt u een slechte adem of vieze smaak voorkomen. Daarnaast is het voor een goede mondhygiëne belangrijk om dagelijks gebruik te maken van tandenstokers en ragers. De tandarts kan u doorverwijzen naar de mondhygiënist die u advies geeft over hoe u uw mondhygiëne het best kan onderhouden.

Gevoelige tanden

Gevoeligheid van tanden kan voorkomen worden door een goede mondhygiëne. Het is bij het poetsen belangrijk dat er niet te veel kracht gezet wordt. Daarnaast is het belangrijk om te vermijden dat het tandvlees ontstoken raakt. Poets uw tanden zorgvuldig voor 2 minuten met een fluoridetandpasta, en gebruik een zachte tandenborstel.

Reinig ook dagelijks de ruimten tussen uw tanden met ragers of tandenstokers. De kans op gevoelige tanden vermindert hierdoor aanzienlijk. Eventueel kunt u er ook voor kiezen om gebruik te maken van speciale tandpasta’s die bijdragen aan de vermindering van tandhalsgevoeligheid.

Angst voor de tandarts

Wij vinden het belangrijk dat u zich in de praktijk op uw gemak voelt. Heeft u last van angst voor de tandarts? Dan kunt u dat in alle rust met ons bespreken.

Wij hebben hier veel ervaring mee en kunnen de behandeling voor u een stuk aangenamer maken. Wij kunnen bijvoorbeeld gebruik maken van een zalfje zodat u het prikje van de verdoving niet voelt.

Benieuwd wat wij verder nog kunnen doen? Onder ‘Behandelingen’, op de pagina ‘Angst voor de tandarts’, hebben wij uitgebreid beschreven hoe wij u tijdens een behandeling op uw gemak stellen. 

Behandelingen

Het is belangrijk om uw gebit ten minste twee keer per jaar te laten controleren door een tandarts. Zo houdt u een mooi en gezond gebit.

Onze tandartsen en mondhygiënisten helpen u graag met alle tandheelkundige behandelingen die u nodig heeft.

Wilt u weten wat wij allemaal voor u kunnen betekenen? Hieronder hebben wij een aantal van onze veelvoorkomende behandelingen beschreven (periodieke controle, gaatjes vullen, verstandskies trekken, wortelkanaalbehandeling).

tandarts-hilversum

Een gezond gebit

Bij een gezond gebit duurt een bezoek aan de tandarts helemaal niet lang. Uw tanden zullen gereinigd worden en de tandarts voert een controle uit. Wilt u weten hoe u uw gebit gezond en sterk kunt houden? Neem dan gerust contact op voor een afspraak bij Tandheelkundig Centrum ’t Gooi.

Om een gezond gebit te houden adviseren wij u om een gecombineerde afspraak in te plannen met de tandarts en de mondhygiënist. Hierbij controleert de tandarts uw gebit op problemen en de mondhygiënist reinigt uw tanden en tandvlees grondig. Daarnaast geeft onze mondhygiënist u graag advies over een optimale verzorging van uw mondhygiëne. Neem direct contact op voor een afspraak in onze tandartsenpraktijk in ’t Gooi.

Periodieke controle 

De periodieke controle zorgt ervoor dat u een gezond gebit houdt. Een gezond gebit is ook goed voor uw algemene gezondheid. Een periodieke controle duurt gemiddeld ongeveer een kwartier en de behandeling is geheel pijnloos. Daarnaast kunt u bij Tandheelkundig Centrum ’t Gooi profiteren van diverse voordelen als u een periodieke controle laat uitvoeren. 

Wij kunnen ook andere verrichtingen uitvoeren zoals het verwijderen van tandsteen en het maken van röntgenfoto’s.

Door uw gebit periodiek te laten controleren kunt u beginnende problemen tijdig laten verhelpen. Hierdoor verkleint u de kans op dure behandelingen.

Gaatjes vullen Gooi

Een gaatje moet zo snel mogelijk gevuld worden. Uw tand kan steeds meer pijn gaan doen als u te lang wacht met het laten vullen. Bij pijnklachten raden wij u aan om zo snel mogelijk een afspraak te maken. Tandheelkundig Centrum ’t Gooi helpt u graag van uw klachten af.

Hoe vult de tandarts een gaatje?

Een gaatje wordt gevuld in drie stappen: constatering, boren en vullen. De stappen worden hieronder toegelicht.

Tijdens de eerste stap constatering wordt het gaatje herkend door de tandarts. Onze tandartsen zijn opgeleid om een gaatje in een vroeg stadium te herkennen. Het gaatje doet dan nog geen pijn. Pas wanneer een gaatje zich in een vergevorderd stadium bevindt, gaat het gaatje pijn doen. Door een gaatje tijdig te behandelen kunt u een dure behandeling voorkomen. Een gaatje kan gevuld worden met verdoving of zonder verdoving. Dit is afhankelijk van wat u het fijnste vindt. Indien u voor een verdoving kiest, krijgt u een plaatselijke verdoving in het te behandelen gebied.

De tweede stap is boren. Om het gaatje goed zichtbaar te maken boort de tandarts eerst het tandbederf weg. Hierdoor kunnen zuren en bacteriën zich niet meer uitbreiden.

In de derde stap wordt het gaat gevuld. Dit wordt gedaan met een witte composiet vulling. Het vullen is pijnloos en ook zult u geen last hebben van napijn als de verdoving is uitgewerkt. U kunt ook weer direct eten en drinken na afloop van de behandeling. In totaal duurt de behandeling gemiddeld 30 minuten. 

Verstandskies trekken Hilversum

Heeft u pijn aan uw verstandskies? Dan is de kans aanwezig dat deze getrokken moet worden door een specialistische tandarts. Het is mogelijk dat de kies scheef groeit door te weinig ruimte of dat de kies op de kaak drukt. Het is daarom altijd verstandig om langs te komen als u pijn heeft.

Hoe wordt een verstandskies getrokken?

Een verstandskies wordt verwijderd in 3 stappen: foto’s maken, kies verwijderen en de nabehandeling. De stappen worden hieronder voor u toegelicht:

De tandarts maakt eerst een foto als u last heeft van uw verstandskies. Als de verstandskies scheef groeit moet de kies waarschijnlijk getrokken worden. U wordt doorverwezen naar de kaakchirurg bij een verstandskies die te diep in het tandvlees ligt of wanneer het tandvlees ontstoken is.

In de tweede stap wordt de verstandskies getrokken. U krijgt van te voren een verdoving zodat de behandeling pijnloos is. Daarna wordt het tandvlees opzij geschoven en ruimte gemaakt om de kies te verwijderen. De kies kan in de meeste gevallen in één keer getrokken worden doordat de tandarts de kies eerst een beetje beweegt en losmaakt. Na het trekken van de kies hechten we de wond en wordt er een gaasje geplaatst waar u 30 minuten op moet bijten. In totaal duurt het weghalen van de kies gemiddeld 15 minuten.

In de derde stap nabehandeling is het aan te raden om tijdig een paracetamol in te nemen. Zo kunt u alvast een spiegel opbouwen voor als de verdoving uitgewerkt is. De verdoving werkt nog een paar uur voordat de pijn terug komt. Neem daarom periodiek een pijnstiller in om de pijn te verzachten. U mag uw mond niet spoelen na de behandeling omdat het dan weer kan gaan bloeden. Drinken en tandenpoetsen mag wel. En daarnaast kunt u de buitenkant van de wang koelen om zwelling tegen te gaan.

Wortelkanaalbehandeling Hilversum

Een wortelkanaalbehandeling is nodig wanneer u hevige kiespijn heeft dat wordt veroorzaakt door ontstoken pulpa in uw kies of tand. De zenuw zal verwijderd moeten worden om u van uw pijn af te helpen. Zo worden nieuwe ontstekingen ook direct voorkomen. Door het weghalen van de zenuw wordt een wortelkanaalbehandeling ook een zenuwbehandeling genoemd.

Hoe verloopt een wortelkanaalbehandeling?

Om de behandeling zo aangenaam mogelijk te maken is het soms nodig om de uit te voeren stappen over twee afspraken te verspreiden. Deze afspraken proberen we dan zo dicht mogelijk op elkaar te plannen. Tussen de afspraken door is het van belang om de tanden en kiezen zo min mogelijk te belasten. Hieronder worden de stappen per afspraak toegelicht:

Tijdens de eerste afspraak wordt er eerst een röntgenfoto gemaakt van uw gebit. Dit doen wij om te zien hoe de wortels in uw kaakbot liggen. Om ervoor te zorgen dat u geen pijn ervaart wordt er daarna een plaatselijke verdoving toegediend. Vervolgens verwijdert de tandarts het ontstoken weefsel door een kleine opening te maken in de tand.

Tijdens de volgende stap worden de wortelkanalen gereinigd. Hierna wordt de tand gevijld en worden de kanalen voorbereid op de nieuwe vulling. In het geval van een enkele afspraak wordt een permanente vulling gebruikt. In het geval van een tweede afspraak wordt er een tijdelijke vulling geplaatst die tijdens de tweede afspraak vervangen wordt voor een permanente vulling.

Tijdens een 2e afspraak wordt de tijdelijke vulling eruit gehaald en vervangen door een permanente vulling. Een permanente vulling bestaat uit cement. In dit cement schuiven we een stift die tegen de kanaalwand drukt. Zo wordt het wortelkanaal goed én stabiel afgesloten zodat het kan genezen.

Nieuwe patiënten

Heeft u nog geen tandarts in Hilversum? Tandheelkundig Centrum ’t Gooi neemt nieuwe patiënten aan! Bij uw eerste bezoek wordt uw gebit uitgebreid gecontroleerd. In sommige gevallen is het hierbij nodig om foto’s te maken van uw gebit. Als u nieuw bent bij Tandheelkundig Centrum ’t Gooi kunt u een eerste afspraak inplannen door telefonisch contact op te nemen.

Afspraak maken

Direct een afspraak maken met de tandarts? Dat kan door telefonisch contact op te nemen met onze praktijk.

Afspraak annuleren

U kunt tot 24 uur voor aanvang van de behandeling een afspraak kosteloos annuleren. Dit kan door telefonisch contact op te nemen met Tandheelkundig Centrum ’t Gooi. Bent u te laat om de afspraak tijdig te annuleren? Dan worden de kosten alsnog in rekening gebracht. Afspraken op maandag kunnen uiterlijk op vrijdag tot het tijdstip van de afspraak op maandag nog kosteloos geannuleerd worden. Afspraken op de dag na een feestdag kunnen uiterlijk op de werkdag ervoor tot het tijdstip van de afspraak kosteloos geannuleerd worden.