Mondhygiënist Naarden

Mondhygiënist Naarden? Heeft u last van tandsteen of gevoelige tanden? Of heeft u een ander gebitsprobleem? De tandartsen en mondhygiënisten van Tandheelkundig Centrum ’t Gooi helpen u graag met de behandeling die u nodig heeft.

In onze moderne praktijk werken de preventieassistentes, tandartsen, en mondhygiënisten nauw samen. Hierbij vormen de preventieassistentes de spil tussen de tandartsen en de mondhygiënisten.

De preventieassistentes reinigen het gedeelte boven het tandvlees en zijn er voor opgeleid om lichtgewicht tandvlees aandoeningen te verhelpen. Ook voorzien zij u graag van advies en instructie omtrent uw mondhygiëne.

U wordt doorverwezen naar de mondhygiënist als de problemen zich dieper onder het tandvlees bevinden. Zo streven wij, samen met u, naar een mooi en gezond gebit.

Zoekt u een mondhygiënist Naarden? Tandheelkundig Centrum ’t Gooi neemt nieuwe patiënten aan! Neem gerust telefonisch contact met ons op voor uw eerste afspraak.

Mondhygiëne

Een goede mondhygiëne is erg belangrijk om gaatjes en andere problemen in de mond te voorkomen. Dit kunt u zelf positief beïnvloeden door uw tanden ten minste twee keer per dag te poetsen en daarnaast dagelijks stokers of ragers te gebruiken.

Ondanks uw inzet om uw gebit schoon te houden, kan het lastig zijn om al het tandplak te verwijderen tussen tanden en tandvlees en bij kronen of vullingen. Daarom kan de mondhygiënist, als preventieve mondzorg specialist, een belangrijke bijdrage leveren aan uw mondgezondheid.

Wij adviseren u om een afspraak in te plannen bij de mondhygiënist als u last heeft van:

– Tandplak, tandsteen of aanslag (bijv. door roken)
– Vaak gaatjes
– Gevoelige tanden
– Slechte adem en/of vieze smaak in de mond
– Bloedend tandvlees of loszittende tanden of kiezen

Preventie

Ter preventie van pijnlijke gebitsproblemen is het mogelijk dat wij tijdens de behandeling een röntgenfoto maken. Zo kunnen wij bijvoorbeeld zien of er ontstekingen zijn of dat er gaatjes zitten tussen tanden of kiezen. Op deze manier worden beginnende problemen tijdig opgespoord en verholpen.

Daarnaast geven wij u altijd de juiste voorlichting tijdens de periodieke controle of de mondhygiënebehandeling. In onze moderne praktijk streven wij ernaar dat uw tanden een leven lang mee gaan!

mondhygienist-naarden

Bloedend tandvlees of loszittende tanden of kiezen

Als uw tandvlees bloedt, dan is het in de meeste gevallen ontstoken. U kunt dit opmerken tijdens het eten, het tanden poetsen, of het gebruik van ragers of stokers. In veel gevallen is het tandvlees dan ook gevoelig.

Slechte mondhygiëne is meestal de oorzaak van ontstoken tandvlees. Dit wordt gingivitis genoemd en bevindt zich eerst vooral aan de tandvleesrand.

Als een ontsteking aan de tandvleesrand niet tijdig en goed behandeld wordt, dan kan dit overgaan in een kaakbotontsteking. Dit wordt ook wel paradontitis genoemd.

De kaakbotontsteking zorgt ervoor dat de fundering van de tand aangetast wordt. Hierdoor kan de tand los raken en in het ergste geval verliest u hierdoor de tand.

Wij adviseren daarom altijd contact op te nemen als u vermoedt dat u een tandvlees ontsteking heeft.

Slechte adem en/of vieze smaak in de mond

Als u last heeft van een slechte adem en/of vieze smaak in de mond, dan wordt dit in de meeste gevallen veroorzaakt door bacteriën die zich nestelen in de diepe groepen achter op uw tong. Vaak gaat dit gepaard met een een metaalachtige en zure smaak in de mond.

Om te voorkomen dat bacteriën zich nestelen op uw tong, raden wij u aan om een tongreiniger te gebruiken. Dit kunt u gebruiken naast het poetsen van uw tanden en het dagelijks gebruik van interdentale hulpmiddelen te gebruiken zoals stokers of ragers.

Heeft u vragen over het gebruik van interdentale hulpmiddelen? Onze mondhygiënist geeft u graag advies over het gebruik van stokers of ragers. Zo kunt u de tandplak en bacteriën tussen uw tanden en kiezen verwijderen.

Gevoelige tanden

Het hebben van gevoelige tanden is erg vervelend. Dit kan ontstaan door een slechte mondhygiëne of een onjuist gebruik van een tandenborstel.

Het is bijvoorbeeld belangrijk om niet te hard te poetsen en een zachte tandenborstel te gebruiken. Daarnaast is het van belang om minimaal twee keer per dag 2 minuten zorgvuldig te poetsen.

Tevens adviseren wij u om uw tanden te poetsen met een fluoridetandpasta of een speciale tandpasta die tandhalsgevoeligheid vermindert.

Tandplak, tandsteen of aanslag

Als voedselresten, slijm, en bacteriën zich ophopen op en tussen uw tanden en kiezen, dan ontstaat er tandplak. Het is belangrijk om tandplak te verwijderen omdat dit kan zorgen voor gaatjes, ontstoken tandvlees, of tandsteen. Als het tandplak niet tijdig verwijderd wordt, dan verkalkt dit door speeksel. Zo ontstaat er tandsteen.

Verkleuringen of aanslag op uw tanden is erg vervelend. Dit kan verergerd worden door roken, bepaalde voeding en drinken (zoals koffie, wijn, thee), en het gebruik van spoelmiddelen.

Vaak gaatjes

Als u vaak gaatjes heeft, dan zijn er wellicht aanpassingen mogelijk in uw voeding of mondhygiëne die het risico op gaatjes kunnen verminderen.

Vraag daarom gerust om advies aan de tandarts of de mondhygiënist als u vaak gaatjes heeft. Wij helpen u graag met tips en instructies die uw mondgezondheid positief beïnvloeden.

Röntgenfoto’s

Om eventuele problemen tijdig te signaleren en te kunnen verhelpen, is het mogelijk dat wij tijdens de behandeling een röntgenfoto maken.

Zo kunnen wij u gebit beter onderzoeken doordat de tandarts dan ook naar ontstekingen in het kaakbot kan kijken of naar gaatjes tussen tanden en kiezen.

Dit geeft de tandarts extra inzicht om beginnende problemen tijdig op te lossen, nog voordat u er last van heeft.

Wij adviseren u om twee keer per jaar een een gecombineerde afspraak te plannen bij een tandarts en mondhygiënist van Tandheelkundig Centrum ’t Gooi. Zo kunt u gaatjes en andere gebitsproblemen voorkomen.

Door een gecombineerde afspraak in te plannen kan de tandarts uw gebit controleren op gaatjes en andere problemen. Daarnaast kan de mondhygiënist zorgen voor de reiniging van uw tanden, kiezen en tandvlees. Ook geven onze specialisten u graag advies over mondhygiëne en het onderhouden van een mooi en gezond gebit.

Wilt u een gecombineerde afspraak inplannen? Neem dan gerust telefonisch contact met ons op.

Nieuwe patiënten

Tandheelkundig Centrum ’t Gooi neemt nieuwe patiënten aan! Dus heeft u nog geen mondhygiënist in Naarden? Onze mondhygiënisten helpen u graag! Neem gerust telefonisch contact op voor een eerste afspraak in onze moderne tandartsenpraktijk in Bussum. Tijdens een eerste bezoek wordt uw gebit uitgebreid gecontroleerd en indien er sprake is van gaatjes of andere problemen, helpen wij u graag met de behandeling die u nodig heeft.

Afspraak maken

Wilt u direct een afspraak inplannen? Dit kunt u doen door telefonisch contact op te nemen met Tandheelkundig Centrum ’t Gooi.

Afspraak annuleren

Afspraken kunnen kosteloos geannuleerd worden door minimaal 24 uur voor aanvang van de behandeling telefonisch contact op te nemen. Indien u te laat bent met annuleren, worden de kosten alsnog in rekening gebracht.

Als u een afspraak heeft op maandag, dan geldt dat deze uiterlijk op de vrijdag ervoor tot het tijdstip van de afspraak geannuleerd kan worden. Voor afspraken op een dag na een feestdag geldt dat deze uiterlijk op de werkdag ervoor tot het tijdstip van de afspraak geannuleerd kan worden.