Mondhygiënist Laren

Mondhygiënist Laren? Tandartsen- en mondhygiënisten praktijk Tandheelkundig Centrum ’t Gooi helpt u graag met het onderhouden van een mooi en gezond gebit. In onze praktijk wordt er nauw samengewerkt tussen de tandartsen, mondhygiënisten en preventieassistentes. Hierbij zijn de preventieassisentes de spil tussen de mondhygiënist en de tandarts.

Onze preventieassistentes zijn er daarnaast voor opgeleid om het gedeelte boven het tandvlees te reinigen en lichtgewicht tandvlees aandoeningen te verhelpen. Ook geven zij u graag advies en instructie met betrekking tot mondhygiëne. U wordt doorverwezen naar de mondhygiënist indien er problemen zijn die zich dieper onder het tandvlees bevinden.

Heeft u last van gevoelige tanden, een slechte adem, tandplak, bloedend tandvlees of loszittende tanden? En bent u daarvoor op zoek naar een mondhygiënist Laren? Maak gerust uw eerste afspraak bij Tandheelkundig Centrum ’t Gooi. Tijdens een eerste bezoek wordt uw gebit uitgebreid gecontroleerd. Vervolgens bespreken wij met u de behandeling die u nodig heeft. 

Mondhygiëne

Mondhygiëne is erg noodzakelijk om gaatjes en andere gebitsproblemen te voorkomen. Wij begrijpen heel goed dat het lastig kan zijn om het gebit helemaal goed te reinigen met tandenpoetsen of door stokers en ragers te gebruiken. Vooral tussen de tanden, of bij kronen en vullingen, is het lastig om al het tandplak te verwijderen.

Daarom is preventieve mondzorg belangrijk voor het behoud van uw gebit. Onze mondhygiënisten helpen u graag met het leveren van een positieve bijdrage aan de kwaliteit van uw mondgezondheid.

Onze mondhygiënisten kunnen u helpen met:

– Gevoelige tanden
– Vaak gaatjes
– Tandplak, tandsteen of aanslag (bijv. door roken)
– Bloedend tandvlees of loszittende tanden of kiezen
– Slechte adem en/of vieze smaak in de mond

Een goede mondhygiëne onderhouden is belangrijk voor het behoud van uw tanden en kiezen. Slechte mondzorg resulteert in gaatjes en andere veel voorkomende gebitsproblemen zoals tandplak, tandsteen of ontstoken tandvlees.

Preventie

Om gebitsproblemen te voorkomen is het belangrijk dat u uw gebit periodiek laat controleren. Hierbij is het mogelijk dat er een röntgenfoto gemaakt wordt tijdens de mondhygiënebehandeling of de periodieke controle. Zo kan de mondhygiënist of tandarts zien of er gaatjes zijn tussen tanden en kiezen. Daarnaast is het mogelijk om te zien hoe de tanden en kiezen in het kaakbot zitten en of er ontstekingen zijn. Op deze manier kunnen beginnende problemen op tijd verholpen worden, nog voordat u er last van krijgt. Het voorkomen van pijnlijke klachten is beter dan genezen toch?

Naast het onderzoeken en behandelen van uw gebit, geven onze mondhygiënisten u graag de juiste voorlichting ter preventie van gebitsproblemen. Zo streven wij graag, samen met u, naar een mooi en gezond gebit.

mondhygienist-laren

Bloedend tandvlees of loszittende tanden of kiezen

Heeft u last van bloedend tandvlees of loszittende tanden of kiezen? Dat is vervelend! Bij een vermoeden van een tandvleesontsteking is het altijd verstandig om contact op te nemen met uw tandarts of mondhygiënist. Ontstoken tandvlees kan leiden tot onherstelbare schade!

U kunt ontstoken tandvlees herkennen aan een bloeding tijdens het tanden poetsen of het gebruiken van stokers en ragers. Ook met eten kunt u last krijgen omdat het tandvlees gevoelig kan zijn.

Een tandvleesontsteking is te verdelen in twee stadiums, gingivitis en paradontitis. Bij het eerste stadium gingivitits is de tandvleesrand ontstoken. Dit kan overgaan tot een kaakbotontsteking, oftewel paradontitis, als dit niet goed behandeld wordt.

Bij paradontitis wordt de fundering van de tand of kies aangetast waardoor deze los kan raken. Hierdoor is het mogelijk dat u de tand of kies verliest.

Slechte adem en/of vieze smaak in de mond

Heeft u last van een slechte adem en/of vieze smaak in de mond? Dit wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door bacteriën in de mond.

Goede mondzorg is daarom belangrijk om te voorkomen dat bacteriën zich nestelen in de diepe groeven achterop de tong. Anders kunt u last krijgen van een metaalachtige en zure smaak in de mond.

Om de bacteriën achterop uw tong te verwijderen kunt u een tongreingier gebruiken. Daarnaast is het voor een goede mondzorg noodzakelijk om minimaal twee keer per dag uw tanden poetsen en daarnaast dagelijks interdentale hulpmiddelen te gebruiken zoals ragers of stokers.

Heeft u vragen over het gebruiken van interdentale hulpmiddelen? De mondhygiënist geeft u graag advies geven over welke middelen u het best kunt gebruiken.

Gevoelige tanden

Heeft u last van gevoelige tanden? Dat kan erg vervelend zijn! U kunt gevoelige tanden voorkomen door een zachte tandenborstel te gebruiken en niet te hard te poetsen. Daarnaast adviseren wij om minimaal twee minuten te poetsen met een fluoride tandpasta of een speciale tandpasta voor tandhalsgevoeligheid.

Naast het poetsen van uw tanden is het voor een goede mondhygiëne ook nodig om dagelijks alle tandplak tussen tanden en kiezen te verwijderen met ragers en stokers. Daarnaast kunt u een tongreiniger gebruiken om bacteriën op uw tong weg te halen. Zo voorkomt u een slechte adem en/of vieze smaak.

Tandplak, tandsteen of aanslag

Wanneer bacteriën, slijm en voedselresten zich ophopen op uw tanden, ontstaat er tandplak. Dit moet tijdig verwijderd worden om gaatjes, tandvleesontstekingen, en tandsteen te voorkomen.

Als het tandplak niet tijdig verwijderd wordt, dan verkalkt dit door speeksel tot tandsteen. Dit is een harde ruwe laag waar etensresten makkelijk aan vast kleven. Dt zorgt voor verkleuringen en aanslag. Aanslag is een gebitsprobleem wat ontstaat door het gebruik van spoelmiddelen, het eten van bepaalde voeding, of het drinken van bijvoorbeeld koffie, thee, frisdrank, en wijn.

Vaak gaatjes

Heeft u vaak last van gaatjes? Dan zijn er wellicht aanpassingen mogelijk in uw mondhygiëne die het risico op gaatjes verminderen. Onze mondhygiënist geeft u hier graag advies en tips over om te voorkomen dat u vaak gaatjes heeft tijdens de halfjaarlijkse controle.

Röntgenfoto’s

Om beginnende gebitsproblemen tijdig te signaleren en op te lossen, is het mogelijk dat we röntgenfoto’s maken tijdens de behandeling. Deze foto’s geven de tandarts en mondhygiënist extra inzicht in uw gebit.

Door een röntgenfoto te maken kunnen wij bijvoorbeeld zien of er gaatjes zijn tussen de tanden en kiezen en daarnaast kan er gekeken worden naar het kaakbot. De gezondheid van uw gebit is op deze manier beter vast te stellen. Zo kan de tandarts en mondhygiënist uw gebit beter beoordelen en een juiste diagnose stellen.

Wilt u gebitsproblemen voorkomen? Dan adviseren wij u om jaarlijks twee keer een gecombineerde afspraak in te plannen met een tandarts en mondhygiënist van Tandheelkundig Centrum ’t Gooi. Zo streven wij graag, samen met u, naar een sterk en mooi gebit.

Tijdens een gecombineerde afspraak worden uw tanden, kiezen en tandvlees gecontroleerd door de tandarts. Vervolgens wordt uw gebit gereinigd door de mondhygiënist en krijgt u advies over het behoud van een mooi en gezond gebit.

Wilt u een afspraak inplannen in onze moderne tandartsenpraktijk in Bussum? Neem dan gerust contact met ons op.

Nieuwe patiënten

Zoekt u een mondhygiënist in Laren? Onze praktijk neemt nieuwe patiënten aan! Tijdens een eerste bezoek wordt uw gebit uitgebreid gecontroleerd. Indien er gebitsproblemen zijn, helpen wij u graag met de behandeling die u nodig heeft.

Wilt u zich inschrijven voor een eerste afspraak bij Tandheelkundig Centrum ’t Gooi? Dit kunt u doen door telefonisch contact op te nemen.

Afspraak maken

Direct een afspraak maken? Dat kan door telefonisch contact op te nemen met onze praktijk.

Afspraak annuleren

Wilt u een afspraak annuleren? Dit kunt u kosteloos doen door minimaal 24 uur voor aanvang van de behandeling telefonisch contact op te nemen.

In de weekenden zijn wij telefonisch niet bereikbaar. Afspraken die op een maandag gepland staan kunnen daarom uiterlijk op vrijdag tot het tijdstip van de afspraak op maandag nog kosteloos geannuleerd worden.

Afspraken op de dag na een feestdag kunnen uiterlijk op de werkdag ervoor tot het tijdstip van de afspraak kosteloos geannuleerd worden.

Bent u te laat om de afspraak tijdig te annuleren? Dan worden de kosten alsnog in rekening gebracht.