Mondhygiënist Hilversum

Mondhygiënist Hilversum? De mondhygiënisten van Tandheelkundig Centrum ’t Gooi helpen u graag met de behandeling die u nodig heeft. Wij streven graag, samen met u, naar een mooi en gezond gebit.

In onze tandartspraktijk in Bussum wordt er nauw samengewerkt tussen de preventieassistentes, de tandarts, en mondhygiënist. Hierbij zijn de preventieassistentes de spil tussen de tandarts en mondhygiëniste. Onze preventieassistentes geven u mondhygiëne-instructie en zijn er voor opgeleid om het gedeelte boven het tandvlees te reinigen en lichtgewicht tandvlees aandoeningen te verhelpen. De mondhygiënist zorgt voor problemen die zich verder onder het tandvlees bevinden.

Bent u op zoek naar een mondhygiënist Hilversum? Neem dan gerust telefonisch contact op voor een eerste afspraak bij Tandheelkundig Centrum ’t Gooi. Onze mondhygiënisten helpen u graag!

Bereikbaarheid

Onze praktijk bevindt zich in het zuiden van Bussum op ongeveer 5 kilometer vanaf het centrum van Hilversum. Wij zijn daarom voor een Hilversummer makkelijk bereikbaar. Vanaf het centrum van Hilversum is het ongeveer 10 minuten rijden met de auto of iets meer dan een kwartier fietsen. 

Reist u met het OV (Openbaar Vervoer)? Onze praktijk bevindt zich op loopafstand van het station Bussum Zuid. Vanaf het station is het ongeveer 8 minuten lopen.

Mondhygiëne

Onze mondhygiënisten helpen u graag met het onderhouden van een goede mondhygiëne. Dit is erg belangrijk om gaatjes en andere problemen in de mond te voorkomen. Slechte mondzorg kan bijvoorbeeld resulteren in ontstoken tandvlees. Ontstoken tandvlees kan voor onherstelbare schade zorgen en leiden tot het verlies van tanden en kiezen.

U kunt uw mondgezondheid zelf positief beïnvloeden door uw tanden minimaal twee keer per dag goed te poetsen en dagelijks stokers of ragers te gebruiken. Echter is dit vaak niet voldoende om al het tandplak te verwijderen tussen tanden en tandvlees en bij kronen of vullingen. Daarom kan de mondhygiënist, als preventieve mondzorg specialist, een belangrijke bijdrage leveren aan uw mondgezondheid.

De mondhygiënist helpt u graag met:

– Gevoelige tanden
– Vaak gaatjes
– Tandplak, tandsteen of aanslag (bijv. door roken)
– Bloedend tandvlees of loszittende tanden of kiezen
– Slechte adem en/of vieze smaak in de mond

Preventie

Ook voor mondzorg geldt dat voorkomen beter is dan genezen. Zo streven wij ernaar dat uw tanden een leven lang mee gaan! Dit doen wij ten eerste door altijd de juiste voorlichting te geven tijdens de periodieke controle of de mondhygiënebehandeling.

Daarnaast kunnen wij een röntgenfoto maken van uw gebit om te zien of er ontstekingen zijn of dat er gaatjes ontstaan zijn tussen tanden en kiezen. Op deze manier trachten wij beginnende problemen in de mond tijdig op te lossen voordat u er last van gaat krijgt. Zo streven we samen naar een mooi, gezond en functioneel gebit.

Bloedend tandvlees of loszittende tanden of kiezen

Bloedend tandvlees of loszittende tanden en kiezen wordt veroorzaakt door ontstoken tandvlees. Dit kunt u opmerken door een bloeding tijdens het poetsen, het gebruik van ragers of stokers, of tijdens het eten. Het tandvlees kan ook gevoelig zijn door de ontsteking.

Ontstoken tandvlees ontstaat meestal door een slechte mondhygiëne. In het begin bevindt de ontsteking zich vooral aan de tandvleesrand. Dit is het begin stadium van tandvleesontsteking en wordt gingivitis genoemd. Als dit niet goed en tijdig behandeld wordt, dan kan gingivitis overgaan in parodontitis (kaakbotontsteking).

In dit stadium wordt de fundering van de tand of kies aangetast door de ontsteking. De parodontitis zorgt er dan voor dat de tand losraakt en zelfs kwijtgeraakt kan worden. Neem daarom altijd contact op als u vermoedt dat u een tandvlees ontsteking heeft.

Slechte adem en/of vieze smaak in de mond

Een slechte adem kan erg vervelend zijn. Vaak gaat dit gepaard een vieze smaak in de mond. Dit is te herkennen aan een metaalachtige en zure smaak. Dit wordt veroorzaakt door bacteriën. Deze bacteriën nestelen zich in de diepe groeven achterop uw tong.

Dit kan voorkomen worden door de bacteriën geen kans te geven om zich te nestelen op uw tong. Dit kunt u doen door, naast het poetsen van uw tanden, ook een tongreiniger te gebruiken. Sommige tandenborstels hebben ook een tongreiniger aan de achterkant van de borstel. Zo kunt u dagelijks uw tong poetsen om een slechte adem en/of vieze smaak in de mond te voorkomen.

Daarnaast is het belangrijk om dagelijks interdentale hulpmiddelen te gebruiken zoals tandenstokers of ragers. Zo kunt u de tandplak en bacteriën tussen uw tanden en kiezen verwijderen. Onze mondhygiënist geeft u graag advies over het gebruik van interdentale hulpmiddelen.

Gevoelige tanden

Gevoelige tanden kunnen erg vervelend zijn. Dit kan voorkomen worden door een goede mondhygiëne. Het is belangrijk om minimaal twee keer per dag 2 minuten zorgvuldig te poetsen. Hierbij raden wij u aan om een fluoridetandpasta te gebruiken of een speciale tandpasta die tandhalsgevoeligheid kan verminderen. Ook adviseren wij u om niet te hard te poetsen en een zachte tandenborstel te gebruiken. Zo voorkomt u dat uw tandvlees ontstoken raakt en wordt de kans op tandhalsgevoeligheid vermindert.

Tandplak, tandsteen of aanslag

Tandplak wordt gevormd doordat slijm, voedselresten en bacteriën zich ophopen op en tussen uw tanden en kiezen. Het is belangrijk om dit tijdig te verwijderen, anders kunnen gaatjes, tandvleesontstekingen, of tandsteen ontstaan.

Tandsteen wordt gevormd doordat tandplak verkalkt door speeksel. Dit vormt dan een harde ruwe laag waar etensresten aan vast kunnen plakken. Dit zorgt voor verkleuring en aanslag op uw tanden. Aanslag op tanden kan verergerd worden door roken, bepaalde voeding en drinken (zoals koffie), en spoelmiddelen.

Vaak gaatjes

Heeft u vaak gaatjes? Als er vaak gaatjes geconstateerd worden bij de periodieke controle, dan kan de mondhygiënist u advies geven wat betreft uw voeding om het risico op gaatjes te verminderen. Daarnaast zijn er wellicht nog aanpassingen mogelijk in uw mondhygiëne die een positieve invloed kunnen hebben op uw mondgezondheid.

Röntgenfoto’s

Om een juiste diagnose te kunnen stellen en uw gebit beter te kunnen onderzoeken is het mogelijk dat wij tijdens de behandeling een röntgenfoto maken. Dit geeft de tandarts extra inzicht in uw gebit doordat er nu ook gekeken kan worden naar het kaakbot en tussen tanden en kiezen. Zo kunnen we eventuele problemen tijdig signaleren op verhelpen.

Om gaatjes en andere gebitsproblemen te voorkomen adviseren wij u om twee keer per jaar een gecombineerde afspraak te plannen bij uw tandarts en uw mondhygiënist.

Wij adviseren om een gecombineerde afspraak in te plannen zodat de tandarts uw gebit kan controleren op problemen en de mondhygiënist kan zorgen voor de reiniging uw tanden, kiezen en tandvlees. Onze specialisten geven u daarnaast graag advies over het onderhouden van een goede mondhygiëne. U kunt een gecombineerde afspraak inplannen door contact op te nemen met onze praktijk in Bussum.

Nieuwe patiënten

Wilt u zich inschrijven bij Tandheelkundig Centrum ’t Gooi omdat u nog geen mondhygiënist in Hilversum heeft? Onze mondhygiënisten helpen u graag! Tijdens een eerste bezoek controleren wij uw gebit uitgebreid en helpen wij u graag met de behandeling die u nodig heeft. Neem gerust telefonisch contact op voor uw eerste afspraak in onze moderne tandartsenpraktijk in Bussum.

Afspraak maken

U kunt direct een afspraak inplannen door telefonisch contact op te nemen met Tandheelkundig Centrum ’t Gooi. Wij helpen u graag.

Afspraak annuleren

U kunt u afspraak kosteloos annuleren door minimaal 24 uur voor aanvang van de behandeling telefonisch contact op te nemen. Voor afspraken die op een maandag gepland staan geldt dat deze uiterlijk op de vrijdag ervoor tot het tijdstip van de afspraak geannuleerd kunnen worden. Dus als u op maandag een afspraak heeft staan om 14:00 uur, dan kunt u uiterlijk tot vrijdag 14:00 uur de afspraak annuleren. Voor afspraken die op de dag na een feestdag gepland staan geldt dat deze uiterlijk op de werkdag ervoor tot het tijdstip van de afspraak kosteloos geannuleerd worden. Indien u te laat bent met annuleren, worden de kosten alsnog in rekening gebracht.