Mondhygiënist Bussum
Mondhygiënist Bussum? Tandheelkundig Centrum ’t Gooi neemt nieuwe patiënten aan! Wij controleren uw gebit uitgebreid tijdens uw eerste bezoek en helpen u graag met de behandeling die u nodig heeft.
Bij Tandheelkundig Centrum ’t Gooi werken de tandartsen, mondhygiënisten en preventieassistentes nauw samen. Onze preventieassistentes zijn er voor opgeleid om het gedeelte boven het tandvlees te reinigen, lichtgewicht tandvlees aandoeningen te verhelpen, en mondhygiëne-instructie te geven. Daarnaast vormen zij de spil tussen de mondhygiëniste en de tandarts. U wordt doorverwezen naar onze mondhygiënist indien de problemen zich iets verder onder het tandvlees bevinden.
Heeft u nog geen mondhygiënist Bussum? Maak gerust uw eerste afspraak bij Tandheelkundig Centrum ’t Gooi door contact op te nemen.
Mondhygiëne
Goede mondhygiëne is belangrijk voor het behoud van uw tanden en kiezen. Slechte mondzorg kan resulteren in gaatjes en andere gebitsproblemen zoals ontstoken tandvlees. Dit is een veelvoorkomende probleem wat kan leiden tot onherstelbare schade.
Onze mondhygiënist helpt u graag met het leveren van een positieve bijdrage aan de kwaliteit van uw mondgezondheid. Wij zijn ons ervan bewust dat het lastig is om alle plekken in de mond te reinigen met tandenpoetsen of het gebruik van ragers en stokers. Vooral tussen de tanden en tandvlees en bij kronen en vullingen is het lastig om al het tandplak te verwijderen. Daarom is preventieve mondzorg belangrijk voor het behoud van uw gebit.
Onze mondhygiënisten helpen u graag als u last heeft van:
– Tandplak, tandsteen of aanslag (bijv. door roken)
– Vaak gaatjes
– Gevoelige tanden
– Slechte adem en/of vieze smaak in de mond
– Bloedend tandvlees of loszittende tanden of kiezen
Preventie
Preventie van gebitsproblemen begint bij een periodieke controle van uw gebit. Hierbij geven wij u graag de juiste voorlichting. Zo streven wij graag, samen met u, naar een mooi en gezond gebit.
Het is mogelijk dat we tijdens de periodieke controle of de mondhygiënebehandeling een röntgenfoto maken van het gebit. Dit kan nodig zijn om te zien hoe een verstandskies groeit of dat er gaatjes zijn tussen de tanden en kiezen. Ook ontstekingen kunnen wij hierdoor beter in beeld brengen. Zo kunnen beginnende problemen tijdig verholpen worden. Het voorkomen van pijnlijke gebitsproblemen is beter dan genezen, toch?

Bloedend tandvlees of loszittende tanden of kiezen
Ontstoken tandvlees zorgt vaak voor een bloeding met poetsen, het gebruik van ragers of stokers, of met eten. Het ontstaat door slechte mondhygiëne en kan erg gevoelig zijn.
Tandvleesontsteking kent twee stadiums, gingivitis en paradontitis. In het eerste stadium gingivitits is de tandsvleesrand ontstoken. Als dit niet goed behandeld wordt, dan kan dit overgaan tot een kaakbotontsteking, oftewel paradontitis.
Bij een kaakbotontsteking wordt de fundering van de tand of kies aangetast. Hierdoor kan de tand of kies losraken. In het ergste geval verliest u hierdoor de tand of kies.
Bij een vermoeden van een tandvleesontsteking is het altijd verstandig om contact op te nemen met uw tandarts of mondhygiënist.
Slechte adem en/of vieze smaak in de mond
Een slechte adem en/of vieze smaak in de mond wordt veroorzaakt door bacteriën die zich nestelen in de diepe groeven achterop de tong. Dit geeft vaak een metaalachtige en zure smaak.
Goede mondzorg is belangrijke om een slechte adem en/of vieze smaak te voorkomen. Dit wil zeggen minimaal twee keer per dag uw tanden poetsen en daarnaast dagelijks te stoken of te ragen met interdentale hulpmiddelen. De mondhygiënist geeft u graag advies geven over welke interdentale hulpmiddelen u het best kunt gebruiken. Om de bacteriën achterop uw tong te verwijderen kunt u een tongreingier gebruiken.
Gevoelige tanden
Het hebben van gevoelige tanden kan erg vervelend zijn. Dit kunt u voorkomen door niet te hard te poetsen en een zachte borstel te gebruiken. Ook raden wij u aan om minimaal twee minuten te poetsen met een fluoride tandpasta of speciale pasta voor tandhalsgevoeligheid.
Daarnaast is het voor goede mondhygiëne belangrijk om dagelijks een tongreiniger te gebruiken en alle tandplak tussen tanden en kiezen te verwijderen met ragers of tandenstokers.
Tandplak, tandsteen of aanslag
Tandplak ontstaat doordat bacteriën, slijm en voedselresten zich ophopen op uw tanden. Als dit niet tijdig verwijderd wordt, dan krijgt u gaatjes, tandvleesontstekingen of tandsteen.
Tandsteen is een harde ruwe laag van tandplak dat door speeksel verkalkt is. Aanslag is een probleem wat ontstaat door roken, bepaalde voeding, of het drinken van koffie, frisdranken, thee en wijn. Daarnaast kunnen spoelmiddelen zorgen voor aanslag op tanden.
Vaak gaatjes
Worden er vaak gaatjes geconstateerd tijdens de halfjaarlijkse controle? De mondhygiënist kan door aanpassingen in uw mondhygiëne of tips wat betreft uw voeding het risico op gaatjes verminderen.
Röntgenfoto’s
Röntgenfoto geven de tandarts extra inzicht in uw gebit. Met een röntgenfoto kan er tussen de tanden en kiezen en het kaakbot gekeken worden. Zo kan de tandarts de gezondheid van uw gebit beter beoordelen en een juiste diagnose stellen.
Om deze reden is het mogelijk dat we tijdens de behandeling röntgenfoto’s maken. Zo trachten wij gebitsproblemen tijdig te signaleren en op te lossen.
Om gebitsproblemen te voorkomen raden wij u aan om twee keer per jaar een gecombineerde afspraak in te plannen met uw tandarts en mondhygiënist.
Door een gecombineerde afspraak in te plannen kan de tandarts uw gebit controleren op problemen en de mondhygiënist uw tanden, kiezen en tandvlees reinigen. Daarnaast geeft onze mondhygiënist u graag advies over hoe u een mooi en gezond gebit kunt behouden. Neem gerust contact op voor een afspraak in onze moderne tandartsenpraktijk in Bussum.
Nieuwe patiënten
Heeft u nog geen mondhygiënist in Bussum? Tandheelkundig Centrum ’t Gooi neemt nieuwe patiënten aan! Maak uw eerste afspraak door telefonisch contact op te nemen. Wij controleren uw gebit uitgebreid tijdens uw eerste bezoek en helpen u graag met de behandeling die u nodig heeft.
Afspraak maken
Direct een afspraak maken? Dat kan door telefonisch contact op te nemen met onze praktijk.
Afspraak annuleren
Afspraken kunnen kosteloos geannuleerd worden door tot 24 uur voor aanvang van de behandeling telefonisch contact op te nemen met onze praktijk. De kosten worden alsnog in rekening gebracht als u te laat bent met annuleren.
Afspraken die op een maandag gepland staan kunnen uiterlijk op vrijdag tot het tijdstip van de afspraak op maandag nog kosteloos geannuleerd worden. Afspraken op de dag na een feestdag kunnen uiterlijk op de werkdag ervoor tot het tijdstip van de afspraak kosteloos geannuleerd worden.