Angst voor de tandarts

Als u bang bent voor de tandartsbehandeling, kunt u dit het beste gewoon met de tandarts bespreken. Ook als u bijvoorbeeld een ontspannend of kalmerend middel wilt nemen. De tandarts is met dergelijke problemen vertrouwd en kan veel doen om u wat meer op uw gemak te stellen.

Wat een top praktijk! Mijn dochter is super angstig en vind de tandarts erg spannend. Charl had er alle tijd voor. Ben jullie eeuwig dankbaar voor alle geduld. Als ik 10 sterren Zou kunnen geven had ik het gedaan!
Lance S
Lance S
1586870504
Ik heb 6 jaar vreselijke angst voor de tandarts gehad. Ben een jaar geleden met knikkende knietjes hier behandeld maar iedereen was echt zo ontzettend rustig en vriendelijk. Nu een paar keer geweest en ik zie nu bijna niet meer op tegen mijn afspraken! Dat had ik nooit durven dromen
Lups 1307
Lups 1307
1556184186
Na meerdere malen niet goed geholpen te zijn door mijn vorige tandarts heb ik gebeld met tandheelkundig centrum ‘t Gooi.Ik kon direct terecht bij een hele fijne tandarts, heel rustig en aardig! Eigenlijk zijn ze allemaal uiterst vriendelijk en zijn erg behulpzaam. Ik ga hier echt niet meer weg.. ik ben helemaal blij met deze praktijk. Super!
js_loader

U kunt de tandarts het volgende vragen:

  • Meer tijd uittrekken dan gebruikelijk is
  • De eerste keer alleen maar kijken of een foto maken
  • Alles van te voren goed uitleggen, zodat u weet wat er gaat gebeuren
  • U tijdens de behandeling precies vertellen wat hij gaat doen en hoe lang het nog duurt
  • U laten meekijken met een spiegeltje (of juist niet!)
  • Stoppen met de behandeling zodra u uw hand opsteekt
  • Muziek luisteren tijdens de behandeling
  • Of tijdens de behandeling iets vasthouden wat u geruststelt, zoals een favoriete sjaal of knuffel

Verdoven

Als de tandarts iets moet doen wat pijnlijk kan zijn, zal hij in de meeste gevallen eerst een verdoving voorstellen. Die bestaat uit een klein prikje. De tandarts kan de plek waar het prikje wordt gegeven minder gevoelig maken met een zalfje. Voelt u na de verdoving toch nog wat pijn, zeg dat dan meteen. De tandarts kan u nog een beetje extra verdoven. Wanneer de verdoving eenmaal werkt, voelt uw wang of lip vaak dik aan en heeft u het gevoel dat u moeilijker kunt praten en eten of drinken. Dit gevoel verdwijnt weer nadat de verdoving is uitgewerkt. Dat is meestal na enkele uren.

De tandarts kan ook een kalmerend medicijn voorschrijven, premedicatie genoemd. Niet alleen merkt u zo minder van de behandeling, maar u herinnert zich er achteraf ook minder van.

Heeft u angst voor de tandarts? Neem dan contact op met onze praktijk en samen bespreken we uw behandeling: 035 – 69 70 700.